Imatran kesäteatteri 2023

Kesäretki Imatran kesäteatteriin pe 30.6 KULTARANTA- näytökseen.

Änkilän kylätoimi ja Simpeleen kyläyhdistys järjestävät yhteiskuljetuksen kesäteatteriin Imatralle

Matkanjohtajana

Anu Harmanen Änkilän kylätoimi puh. 050-3131487

Imatran Teatteri

Imatran kesäteatteriin pe 30.6 KULTARANTA- näytökseen.

Lähtö Simpeleen S-Market klo 17.30, Simpeleen Teboil 17.40

Näytös alkaa kello 19.00 ( kesto noin 2h,15min) Näytöksessä väliaika.

PRESIDENTTIPELIÄ KAUTTA HISTORIAN

Riemukkaan railakas ja hulvattoman hervoton Kultaranta lyö kaikki presidenttimme pöytään kertaheitolla. Varsinainen täyskäsi!

Mikä olisikaan kiinnostavampaa kuin seurata, kuinka Suomeen lähestulkoon saatiin kuningas Friedrich Karl? Ja entä sen jälkeen, kun tasavallan hallitsijat – Ståhlberg, Relander, Svinhufvud, Kallio, Ryti, Mannerheim, Paasikivi, Kekkonen, Koivisto, Ahtisaari, Halonen ja Niinistö – ovat johtaneet Suomen kansaa läpi riemujen ja ryteikköjen?

Kesiään presidenttimme ovat viettäneet Alfred Kordelinin perustamassa kesäasunnossa Naantalin Kultarannassa. Siellä he ovat käyneet neuvottelujaan, luoneet suunnitelmiaan mutta myös eläneet elämäänsä. Kuinka sujuivat Ståhlbergin treffit Esterin kanssa? Entä mitäpä mietti Mannerheim, joka asteli tiikerinpää kainalossaan? Näytelmässä selviää myös, millainen oli Relanderin kesänäytelmä, mitä vikaa oli Svinhufvudin housuissa, kuinka Rytin kävi vankilassa ja kuinka kymmenottelija Kekkonen selvisi. Entä olivatko Ståhlbergin Tusse sekä Halosen Miska ja Rontti tasavallan ykköskissoja? Miten käy Salen ja Jennin? Ja miltä vaikuttavat näkymät vuoteen 2024, kun uutta presidenttiä leivotaan kovalla vauhdilla?

Satu Rasilan ja Paavo Westerbergin päivitetty komedia iskee suomalaisuuden ytimeen. Ohjauksesta vastaa teatterinjohtaja Timo Rissanen, lavastuksesta Karmo Mende (vier.), puvustuksesta Marja Liukkonen. Rooleissa nähdään Pirja Arponen, Antti Laukkarinen, Lotta Lindroos, Heikki Pöyhiä ja Sauli Suonpää. ”

Ensi-ilta Imatran kesäteatterissa 27.6.2023